divendres, 23 d’agost del 2013

CERIMÒNIA DEL CAFÉ.
ETIÒPIA. 2013

La varietat de cafè aràbic, la més apreciada a tot el món, té el seu origen a Etiòpia (l'antiga Abissínia)
 on s'expandeix a Aràbia a través del Iemen a la resta del món.

Una antiga llegenda explica el seu origen en la descoberta per un pastor de nom Kaldi observant l'efecte estimulant d'uns petits fruits vermells 
que les cabres havien menjat i que ell mateix havia tastat. 
Kaldi va portar fruits i fulles a un monestir on els monjos van provar de fer una infusió aconseguint una beguda que van utilitzar 
per no quedar-se adormits en les seves oracions...
La cerimònia del cafè és un important ritual en la cultura musulmana, se celebra en totes les grans ocasions i festivitats 
o per honorar a les visites i als amics amb el terra decorat amb herbes aromàtiques acabades de tallar. 
Els grans de color blanquinós es torren en una paella de ferro sobre un braser de carbó o fusta removent-los fins que agafen el color fosc 
de la torrefacció segregant els olis que desprenen la seva peculiar aroma i s'ofereix la seva fragància als invitats. 
La yebena –cafetera de fang fosc– escalfa l'aigua, els grans torrats es trituren i es pren la infusió amb tasses sense nansa 
acompanyada de crispetes de blat de moro.


















PER TORNAR AL MENÚ PRINCIPAL:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada